середу, 13 листопада 2019 р.


Життєлюб і оптиміст

В історії української літератури є багато цікавих постатей. Особливе місце серед них посідає Остап Вишня. Його творчість відзначається глибокою самобутністю, гармонійним поєднанням ліризму і м’якого гумору. Остапові Вишні належить пріоритет у жанрі гумору. У його усмішках поєднується розповідь про події та авторські відступи, у чому полягає особливість стилю письменника.
Остап Вишня (справжнє ім’я — Павло Михайлович Губенко) народився 13 листопада 1889 р. на хуторі Чечва біля містечка Грунь на Полтавщині (тепер Охтирський район Сумської області).
Творча спадщина письменника – величезна. Найвідоміші його твори: «Вишневі усмішки (сільські)», «Вишневі усмішки кримські», «Українізуємось», «Вишневі усмішки кооперативні», «Вишневі усмішки театральні» (1927), «Ну, й народ», «Вишневі усмішки закордонні», «Мисливські уcмішки», «Моя автобіографія», «Отак і пишу», «Великомученик Остап Вишня».
На абонементі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ до 130-річчя від дня народження Остапа Вишні організовано виставку – портрет «Життєлюб і оптиміст» для користувачів бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар