середу, 8 січня 2020 р.

Крізь всі часи до 
Симоненка


85-й річниці від дня народження видатного поета-шістдесятника, журналіста, великого сина українського народу Василя Симоненка, районна бібліотека для дітей приурочила поетичний альбом «Крізь всі часи до Симоненка».
Бібліотечні працівники презентували користувачам книжкову виставку-персоналію «Дивоцвіт його таланту», чільне місце на якій зайняли основні твори письменника-ювіляра, серед яких: казки «Цар Плаксій та Лоскотон», «Подорож в Країну Навпаки», «Казка про Дурила», збірки поезій «Тиша і грім», «Земне тяжіння», збірка оповідань і новел «Вино з троянд».
Діти до глибини душі пройнялися його короткою і трагічною життєвою дорогою,  життя було повним болю, розчарувань, боротьби. Сподобалися усім пісні на слова поета-патріота, а документальний фільм «Величний поет-шістдесятник Василь Симоненко» нагадуватиме, що кожен з нас - це особистість, яка має жити і творити, щоб залишити по собі добру пам’ять.
Впродовж заходу душевно і зворушливо лунали з дитячих вуст  мужні та правдиві поезії поета: «Лебеді материнства», «Ти знаєш, що ти людина?», «Де зараз ви, кати мого народу», «Україні», «Грудочка землі». Твори поета громадянської мужності – це дороговказ у майбуття підростаючому поколінню, це наказ ніколи не втрачати людську гідність, котру Василь Симоненко цінував понад усе.
Творчість В.Симоненка надихатиме ще не одне покоління справжніх українців жити і працювати заради своєї держави.

\



Немає коментарів:

Дописати коментар