пʼятницю, 17 січня 2020 р.


Соборність рідної землі – основа нації й держави.



Щорічно 22 січня український народ  святкує День Соборності.
Це свято - нагадування всім, а особливо підростаючому поколінню, що наша країна є цілісна та неподільна, що не існує окремої Східної, Центральної або Західної України, адже у нас - єдина українська держава і ми - єдиний український народ!
Акт Злуки став уособленням мрії українського народу про соборну національну державу та  етнічної єдності.
22 січня 1919 року ідея соборності українських земель набула державного статусу. Акт Соборності надав завершеної форми самостійній українській державі, сприяв подоланню залишків ідей федералізму в ментальності національної політичної еліти.
Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри у майбутнє.
Сьогодні перед нашою державою постали нові виклики. На Сході України відстоюють територіальну цілісність, свободу і незалежність нашої Вітчизни українські патріоти, часто ціною власного життя. Серед цих героїв багато наших земляків.
До Дня Соборності  України у читальній залі Липовецької ЦРБ, презентовано книжково - ілюстративну  виставку під назвою «Соборність рідної землі – основа нації й держави », для користувачів бібліотеки.
На виставці представлені видання, які висвітлюють сторінки української історії, національно-визвольних процесів початку ХХ століття, видання про відомих громадських, політичних і військових діячів, а також складні політичні процеси, які відбувалися на теренах нашої держави під час боротьби українського народу за єдність і незалежність.


Немає коментарів:

Дописати коментар