вівторок, 28 січня 2020 р.


Професія як доля

ДИБСЬКИЙ СТЕПАН НАЗАРОВИЧ це один з двох десятків представників великої педагогічної династії, син учителя музики.
Народився Степан Назарович 28 січня 1935 року. По закінченню 7 класів Нападівської семирічної школи, продовжив навчання у Ширівській СШ, далі 10-й клас Липовецької СШ, яку закінчив у 1953 році. У 1957 році закінчив Вінницький педагогічний інститут, в якому навчався на фізико-математичному факультеті. З 1957 року розпочинається його педагогічна діяльність на посаді вчителя фізики Великоростівської середньої школи Оратівського району.  З 1963 по 1969 роки – інспектор шкіл РАЙВНО, завідуючий РАЙВНО, голова райкому Профспілки освіти. З 1969 по 2007 рік – директор Липовецької ЗОШ №2, заступник директора.
Степан Назарович надзвичайно творча людина: при його зусиллях Липовецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 стала опорною в районі – на її базі проводилися часті республіканські та обласні семінари. Він став першим у районні лауреатом обласної премії, чотири рази перемагав у конкурсах республіканських періодичних видань. Автор першого трирівневого збірника задач з фізики для 6 класу, автор книги для завучів шкіл «Початок», співавтор двох книг про розвиток Профспілки та освіти в Липовецькому районі. За 54 роки педагогічного стажу опублікував у республіканських педагогічних виданнях, обласних та районних ЗМІ більше тисячі статей про педагогічний досвід. Відмінник освіти України, кавалер відзнаки  «За заслуги перед Липовеччиною».
Сьогодні до 85-річчя від дня народження Степана Назаровича Дибського в Інтернет-центрі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ була проведена бесіда-портрет під назвою «Професія як доля»

Немає коментарів:

Дописати коментар