середу, 29 січня 2020 р.

На гостину до Всеволода Нестайка


Сьогодні, в районну бібліотеку для дітей, завітали четвертокласники опорного закладу Липовецької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (класоводи Н.С. Прокопова, І.І. Терлецька).
Бібліотечні працівники запросили своїх активних читайликів у літературну подорож «На гостину до Всеволода Нестайка» присвячену 90- річчю від дня народження найвідомішого українського дитячого письменника і казкаря Всеволода Нестайка. Його ім’я стало візитівкою української літератури для дітей, твори ввійшли до шкільної програми і відзначені численними преміями і нагородами.
Хто не знає цього сонячного  письменника? Його твори добрі, світлі, вони сповнені дитячої щирості і мудрості, вони – про важливе в усі часи – дружбу, добро, любов. Сьогодні на книжковій полиці письменника – казкаря понад 90 видань 20 мовами світу.
«Я  все життя писав саме для дітей – писав з любов’ю, болем і тривогою» говорив Всеволод Нестайко.
П’ятдесятип’ятирічний шлях у дитячій літературі він засвідчив виданням чудових книжок оповідань, повістей і п’єс. Найвідоміші з них: «В Країні Сонячних Зайчиків», «Супутник Ліра-3», «Космо-Натка», «Робінзон Кукурузо», «Тореадори з Васюківки», «Одиниця з обманом», «Незвичайні пригоди в лісовій школі», «Загадка старого клоуна», «П’ятірка з хвостиком», «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків», «Таємничий голос за спиною», «Неймовірні детективи» та інші непересічні твори, які так полюбляють читати вдячні читайлики.
Перед тим, як відправитися в подорож, усі з собою захопили жарти, сміх та веселий настрій, на обличчях дітей  з’явилися усмішки, вони засвітилися сонечками. Читайлики залюбки приймали участь у вікторинах, іграх, конкурсах за творами В.Нестайка, ділилися своїми враженнями від прочитаних книг. З допомогою відеоролика «Дивовижні пригоди в лісовій школі» відвідали спеціалізовану музичну лісову школу з ведмежою мовою викладання. Веселі, дотепні пригоди найкращих учнів школи –хоробрих друзів зайчика Косі Вухання, їжачка Кольки Колючки –  захопили наших читачів і не залишили байдужими.  А уривок з фільму «Тореадори з Васюківки» подарував дітям хвилини справжньої насолоди.
Яскрава книжково-ілюстративна виставка «Країна сонячного добра Всеволода Нестайка» представила найкращі книги метра дитячої літератури з фонду бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар