середу, 12 лютого 2020 р.


Гартовані Афганістаном


15 лютого в Україні вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав, віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах, загалом у 26 країнах світу. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. Районна бібліотека для дітей про ту страшну неоголошену війну, що розтяглася на довгих 10 років, розповіла мовою цифр, мовою відеоматеріалів, мовою хроніки в історичному віражі «Гартовані Афганістаном», проведеному для користувачів бібліотеки напередодні.
         Пішла в історію  афганська війна. Але в пам’яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові та моральні уроки тієї ніким і нікому неоголошеної, героїчної й трагічної афганської війни.
 І зараз, у ХХІ столітті, на нашій планеті вирують війни, злочини, насилля. Але ми маємо надію, що в майбутньому на Землі пануватимуть мир та злагода, батьки виховуватимуть своїх дітей добрими, чесними, істинними патріотами своєї країни, люди забудуть навіть значення слова «війна».
Пам’ятаймо про загиблих героїв, поважаймо і шануймо живих!






Немає коментарів:

Дописати коментар