четвер, 21 травня 2020 р.

Чарівна краса вишиванки

Чарівна краса вишиванки


21 травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу, зберігає споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.
Бібліотека і вишиванка – це сучасно, стильно, модно.
Українська вишиванка є абсолютно унікальна – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось у вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне – показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.
Сьогодні до Всесвітнього дня вишиванки у відділі обслуговування користувачів  в читальній залі Липовецької ЦРБ оформлена викладка літератури  під назвою «Чарівна краса вишиванки», на якій представлені результати досліджень мистецтва вишивки і лексикону українського орнаменту, схеми українських орнаментів. Книжкові скарби нашої бібліотеки розкривають відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні.


Немає коментарів:

Дописати коментар