пʼятницю, 26 червня 2020 р.

Будь сильніше – скажи наркотикам – НІ!

Будь сильніше – скажи 
наркотикам – НІ!


26 червня 1987 року Генасамблея ООН затвердила рішення про заснування Міжнародного дня боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу.
У нашій країні боротьба з наркоманією тривалий час велася без широкого розголосу. У популярній літературі питання наркоманії майже не висвітлювали; про цю проблему говорили побіжно, стверджуючи, що соціальних причин для наркоманії у нас немає. Однак наркомани у державі були, і їх кількість збільшувалася з кожним роком. Однією з причин поширення наркоманії є дефіцит знань про наркотики та їх вплив на організм людини. У багатьох, особливо у молоді, неправильне уявлення про наркотики. Люди помиляються, вважаючи наркоманію розвагою, що відносить у світ приємних відчуттів.
Питанню наркоманії треба приділяти більше уваги у кожній сім'ї, школі, у навчальних закладах, на підприємствах, популяризувати знання про шкідливість наркотиків серед молоді, передусім у періодичній пресі, в радіо-  і телепередачах, науково-популярній літературі. Суспільство повинне знати, що наркоманія дуже небезпечна хвороба, тому необхідна активна боротьба з нею на всіх рівнях.
Сьогодні до Міжнародного дня боротьби проти зловживанням наркотиками в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ  оформлена  виставка –  застереження під назвою «Будь сильніше – скажи наркотикамНІ!».  
Матеріали, що представлені на  виставці, покликані надати інформацію про наркотичні речовини та наслідки їх вживання і застерегти українців від згубного впливу наркотиків.
Пам’ятайте!
Наркоманія – не розкішне заняття, не пустощі, не час, приємно проведений в компанії, а хвороба.
Ви знаєте: курити – здоров’ю шкодить. В наркотиках – смертельна небезпека. Тож давайте разом боротися з цим  «диявольським насінням», і не дозволимо йому ввійти в наші домівки і домівки наших близьких .


Немає коментарів:

Дописати коментар