четвер, 25 червня 2020 р.

Основа життя – наш Закон основний

Основа життя – наш Закон основний
28 червня 1996 року Верховна Рада ухвалила Конституцію України. Відтоді цей день в Україні відзначається як державне свято.
Основні розділи Конституції визначають загальні засади функціонування української держави, основні права, свободи та обов’язки людини і громадянина, завдання та функції діяльності Верховної Ради України, Президента, Кабінету Міністрів та інших органів виконавчої влади, засади здійснення правосуддя, територіальний устрій держави.
Районна бібліотека для дітей організувала книжкову виставку-орієнтир «Основа життя – наш Закон основний», з книгами якої користувачі бібліотеки зможуть ознайомитися після карантину.

Пропонуємо вам прочитати цікаві факти про Конституцію України та переглянути відео «Конституція України – основний закон держави». 
Цікаві факти про Конституцію України:
·        За  ухвалення Основного закону проголосували 315 народних депутатів з 300 необхідних.
·        Кожен президент України складає присягу на вірність народу, поклавши руку на Конституцію та на Пересопницьке Євангеліє.
·        Упродовж 1990-1996 рр. було запропоновано 15 проектів Конституції України від Конституційної комісії, політичних партій та науковців.
·        У 2011 році була презентована перша мініатюрна Конституція України – книжка розміром 2х3 см. У ній 160 сторінок, а кожна літера не більш як 1 мм. Важить книга всього 15 г. Мініатюра вмістила лише десяту частину тексту оригіналу. Автор – художник-графік Ігор Степанов – витратив на її створення близько двох місяців.
·        У 2019 році в мережі Інтернет з’явилася електронна Конституція України для дітей у вигляді коміксів. Авторами Конституції у коміксах стали брати Капранови, а художником – Олександр Костенко.
·        Міжнародне співтовариство схвалило Конституцію України, назвавши її однією з найдемократичніших у світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар