середу, 12 січня 2022 р.

Старий Новий рік : традиції та прикмети

Старий Новий рік : традиції та прикмети  


      Старий Новий рік - незвичайне свято, яке існує лише у пострадянському просторі. Це свідчення нашої величезної любові до Нового року. Старий або Православний Новий рік відзначають у ніч із 13 на 14 січня. У 2022-му році цей день випадає на п'ятницю.

         Дата Старого Нового року збігається з датою іменин Василя. З давніх-давен в цей день було прийнято не спати всю ніч і засівати зерном будинки сусідів і знайомих. Ці народні традиції перекочували у святкування Старого Нового року.

    Напередодні Старого Нового року у читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів  Комунального закладу "Липовецька публічна бібліотека" презентована тематична викладка літератури  під назвою « Старий Новий рік : традиції та прикмети ». У виданнях, які представлені на тематичній викладці літератури, розповідається про звичаї українців, колядки, щедрівки, народні обряди, найсмачнішу православну кухню. В цей час можна сповна поринути у святочні народні традиції: насолодитися піснями жартунів-колядників, стати учасником обряду посівання на Старий Новий рік, зазирнути в майбутнє шляхом ворожби .

 




Немає коментарів:

Дописати коментар