вівторок, 23 серпня 2022 р.

Два кольори у прапорі злилися

 Два кольори у прапорі злилися

Кожний народ має свою історію та свої історичні святині – герб, прапор, гімн.

Національним символом неподільної, унітарної та суверенної України є блакитно-жовте полотнище прапору. Його еволюція відображає багатовікові процеси розвитку України - як держави, а українців – як нації.

23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. А вже 23 серпня 2004 року було підписано Указ Президента України №987/2004 «Про День Державного Прапора України». Цей прапор, як реліквія, зберігається в музеї Верховної Ради України.

Кожен українець пишається своїм прапором. Наш синьо-жовтий стяг побував майже у  всіх куточках планети: в Антарктиді, на Евересті, на найвищому вулкані світу і навіть у космосі.

Український національно-державний прапор прийшов до серця нашого народу тернистими шляхами. У ньому втілені віковічні прагнення українців до миру, волі та незалежності рідної землі.

Державний прапор, як символ країни, є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Український національний прапор має здатність кликати не тільки на урочисті мітинги і свята, а й на боротьбу за свободу і честь нації. Це наш історичний дух, наша совість і наша незламність, це вічно жива пам’ять і вічна мрія нашого народу.

Напередодні Дня Державного Прапора України на абонементі відділу обслуговування користувачів Липовецької публічної бібліотеки було проведено слайд – бесіду «Два кольори у прапорі злилися».

Немає коментарів:

Дописати коментар