четвер, 6 жовтня 2022 р.

Щоб очі і серця були відкриті

Щоб очі і серця були відкриті

6 жовтня відзначає свій 45-річний ювілей  Юрій Сегеда – сучасний український поет та прозаїк, журналіст. Народився 6 жовтня 1977 року в селищі  Вороновиця поблизу Вінниці. Згодом родина переїхала до Липовця, тут він закінчив Липовецьку ЗОШ №1. В Вінницькому педагогічному університеті здобув фах учителя української мови та літератури. З 2005 року працює на журналістській ниві, на теперішній час є  кореспондентом газети «Вінниччина».

         Юрій Сегеда вірші пише з дитинства, автор трьох збірок поезій: «Давно на світі не було дощу», «Світлі крила», «Святий Георгій», збірки прозового та віршованого гумору «Вибране з кумедного», також автор публікацій у колективних збірниках, у періодиці та інтернеті. Він наймолодший поет Вінниччини, якого прийняли до Національної спілки письменників України, а також є лауреатом  Літературної премії імені Василя Симоненка, конкурсів «Гранослов» (2003), «Малахітовий Носоріг» ( 2003, 2009, 2013), фестивалю «Підкова Пегаса».

В відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання проведено літературну годину «Щоб очі і серця були відкриті»,  учасники якої дізналися більше про життя та творчість Юрія Сегеди та зачитували його поетичні рядки.

Щиро вітаємо ювіляра, зичимо здоров’я, щастя, родинного затишку, творчого натхнення та оптимізму!




Немає коментарів:

Дописати коментар