четвер, 6 жовтня 2022 р.

Світла поезія Юрія Сегеди

 Світла поезія Юрія Сегеди

Липовецька земля багата та щедра на талановитих людей. Серед них  Сегеда Юрій Васильович - поет, прозаїк, журналіст, член Національної спілки письменників, лауреат літературної премії  ім. В. Симоненка, шанована і знана людина на Вінниччині. 

Народився Юрій Васильович  6 жовтня 1977 року в смт. Вороновиця поблизу Вінниці.

Дитинство і шкільні роки минали у сусідньому с. Тростянці Тиврівського району та м. Липовці на Вінниччині. Навчався в Липовецькій середній школі №1, яка носить ім’я Василя Липківського.

У Вінницькому педагогічному університеті ім. М. Коцюбинського здобув філологічну освіту (2001р.). Там навчався в аспірантурі та працював на кафедрі української літератури й журналістики.

Юрій Сегеда наймолодший поет Вінниччини, який був прийнятий до Національної спілки письменників України у 27 років. Мотиви його творчості різноманітні — це і філософська лірика, і публіцистика, і вічна тема кохання. Він творить українською мовою та є представником нового покоління української інтелегенції, яка є освічена, культурна і патріотична.  

 6 жовтня поету виповниться 45 років.

До ювілею на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів КЗ «Липовецька публічна бібліотека» організована виставка-портрет «Світла поезія Юрія Сегеди». На якій користувачі бібліотеки мають змогу познайомитися з життєвим і творчим шляхом поета і переглянути його книги .


Немає коментарів:

Дописати коментар