середу, 7 грудня 2022 р.

« На хустки Україна багата…»

 « На хустки Україна багата…»

    Минають роки, десятиліття, виростають нові покоління, з'являється нова мода, та ніколи не можуть зникнути з пам'яті людської добрі традиції прадідів, їхні обереги поруч нас не дають забути, що ми — діти народу українського.

    Хустина в Україні завжди символізувала найдорожче - рідну домівку та материнську любов. Це невід'ємна частина культурної спадщини України.

    Українська хустка – дівоча і жіноча прикраса, незмінний супутник у житті прекрасної половини людства. З давніх-давен українські жінки носили хустки. Відомий історик Михайло Грушевський писав, що хустка відома на всій території України, починаючи з часів Київської Русі. Вона була поширена в козацьку епоху і дійшла до наших днів. Змінювалися тільки кольори, а хустка залишалася хусткою. Із нею було пов’язано багато чудових традицій та обрядів. У кожній родині, де підростала дівчина, розмальована на коліщатах скриня мала наповнюватися хустками. Їх дбайливо оберігали, ними хизувалися.

    7 грудня відзначається Всесвітній День української хустки. З цієї нагоди в Україні стартував флешмоб.

    Колектив  Комунального закладу «Липовецька публічна бібліотека»  долучився до яскравого флешмобу «Хустку одягаю - Перемогу закликаю!"💙💛».

    Щиро дякуємо нашим Воїнам, які захищають нашу рідну українську землю! Україна переможе!  Слава нашим Героям!





Немає коментарів:

Дописати коментар