понеділок, 15 травня 2023 р.

Павло Скоропадський – останній гетьман України

 Павло Скоропадський – останній гетьман України

В історії України є чимало знакових постатей, які визначили подальший шлях української державності. До них належить Павло Петрович Скоропадський – талановитий воєначальник і палкий патріот України, якому вдалося в надзвичайно важких умовах революції та громадянської війни провести фундаментальні державні реформи в Україні, змінивши голову  країни “романтиків” Центральної Ради на чолі з Михайлом Грушевським, зайнявшись державним будівництвом молодої Української держави.

Скоропадський зумів зробити з України сильну, самодостатню державу, на яку вимушені були зважати сусіди як на Заході, так і на Сході. Нащадок гетьманського роду, шанувальник козацької слави, зміг відродити національні традиції.

Україна досягла певних успіхів і у галузі науки, освіти та культури. Універсалами Скоропадського були створені Українська Академія Наук, українські університети — в Києві та Кам’янці-Подільському, 150 українських гімназій. Також вийшло друком кілька мільйонів примірників українських підручників, засновано широку мережу загальнокультурних закладів та установ.

До 150 - річчя від дня народження українського державного та політичного діяча, воєначальника, останнього гетьмана України – Павла Петровича  Скоропадського, на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів КЗ «Липовецька публічна бібліотека» було проведено бесіду – портрет  «Павло Скоропадський – останній гетьман України».








Немає коментарів:

Дописати коментар