вівторок, 16 травня 2023 р.

    Сьогодні, 16 травня вшановуємо пам'ять Героя, справжнього патріота, нашого земляка Петра Володимировича Дишлова.

    Народився Петро Володимирович 17лютого 1978 року у селі Зозів. Навчався у Вербівській загальноосвітній школі І-ІІ ст., по закінченню 9-ти класів, вступив до Погребищенського медичного училища на відділення лікувальна справа. Медучилище закінчив у 1997 році із присвоєнням кваліфікації – фельдшер.

    Працював завідувачем ФАП у селі Вербівка. З 2010 року по 2020 рік Петро Володимирович очолював посаду сільського голови Вербівки. Восени 2020 року обраний старостою сіл Вербівка та Ксаверівка Липовецької міської територіальної громади. Разом з дружиною виростили двох чудових дочок - Діану та Ірину.

    З перших днів повномасштабної війни пішов боронити Україну. Оскільки був за професією фельдшером – рятував  життя нашим захисникам на передовій. Останнього разу виходив на зв'язок 16 травня 2022 року. Тоді Петро Володимирович разом із побратимами вирушив на військове завдання. Востаннє… Поблизу села Дробишеве Донецької області їх екіпаж був розбитий. Тривалий час Петро Дишлов вважався безвісти зниклим. Восени минулого року його тіло вдалося відшукати та поховати.

    На честь Героя – Петра Володимировича Дишлова, на будівлі адмінприміщення старостату та ФАПу с.Вербівка, днями встановлено меморіальну дошку.

    Вічна пам'ять! Слава Україні! Героям слава!



Немає коментарів:

Дописати коментар