вівторок, 27 червня 2023 р.

Конституція України – фундамент правової держави

Конституція України – фундамент правової держави

    У 2023 році в Україні відзначають 27-му річницю прийняття Конституції України. Напередодні відзначення  Дня Конституції  у читальній залі  КЗ «Липовецька публічна бібліотека» представлена книжково – ілюстративна виставка «Конституція України – фундамент правової держави».

    Мета якої дати уявлення користувачам книгозбірні про те, що таке Конституція, визначити характерні особливості Конституції України, як основного закону держави, зміст її окремих положень, сприяти виховуванню поваги до Основного Закону України, сформувати у них правильне ставлення до закону та необхідності його дотримання.

    Конституція України посідає важливе місце серед інших  законів, адже саме вона є фундаментом для всіх законів у державі.

    Проголосивши 24 серпня 1991 року Акт незалежності України та створивши самостійну державу, наша Батьківщина потребувала основного закону, за яким вона в подальшому повинна була існувати. Таким Законом стала Конституція України, прийнята Верховною Радою 28 червня 1996 року. Вона утвердила реальність української національної державності, визнає людину найвищою соціальною цінністю, дає можливість нам будувати вільну, демократичну, соціальну і правову державу .

    Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

Немає коментарів:

Дописати коментар