середа, 28 червня 2023 р.

Конституція символ державної величі

Конституція символ державної величі

    Є дати, які укріплюють нації, виражають дух свободи народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа, безсумніву відноситься день прийняття нашої Конституції.

Двадцять сім років тому, 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію України.

Закон закріпив усі правові основи нашої незалежної країни, її територіальну цілісність і суверенітет, забезпечив права громадян, сприяв подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності, на ній ґрунтується наше нелегке сьогодення.

Другий рік поспіль Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення російського агресора на нашу землю. Сьогодні ми захищаємо свої права та свободи від ворога і немає жодного сумніву, що наш народ все здолає та переможе!

Напередодні Дня Конституції, до уваги користувачів юнацького віку на абонементі дорослих користувачів КЗ «Липовецька публічна бібліотека», підготовлено перегляд літератури «Конституція символ державної величі».

Представлена література, розповідає про героїчний шлях нашої держави,  а також знайомить користувачів з основними правами громадянина України.






Немає коментарів:

Дописати коментар