пʼятницю, 19 січня 2024 р.

Соборність рідної землі – основа нації, народу

 Соборність рідної землі – основа нації,  народу

                         Живи, Україно, живи для краси,

         Для сили, для правди, для волі!

      Шуми, Україно, як рідні ліси,

Як вітер в широкому полі.

                                                Олександр Олесь

22 січня в Україні відзначається День Соборності України. Цього дня у 1919 році був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно - Української Народної Республіки.

Напередодні відзначення цієї дати у читальній залі КЗ «Липовецька публічна бібліотека» представлена до перегляду книжково-ілюстративна виставка «Соборність рідної землі – основа нації, народу» , яка присвячена основним етапам боротьби українців за збереження соборності, самостійності та незалежності своєї держави. Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. Наразі, коли росія знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю, соборність є передумовою успішного опору українців російській агресії.

День Соборності України – це нагадування українцям про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей.

 На виставці представлені видання, що розкривають ідею єдності держави, яка була однією з найзаповітніших мрій українців протягом багатьох сторіч.

Немає коментарів:

Дописати коментар