понеділок, 22 січня 2024 р.

Україна з’єднана навіки ,не розділять її вороги

 Україна з’єднана навіки ,не розділять її вороги

22 січня наша країна відзначає величне національне свято – День Соборності України.

Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які намагались відродити незалежну Соборну українську державу.

Саме 22 січня 1919 року, на Софійській площі в Києві, директорія Української народної республіки урочисто проголосила Акт воз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу.

Для українського народу, віками позбавленого власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, ця проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.

 Сьогодні до Дня Соборності України у відділі обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки, організований бібліографічний огляд літератури під назвою «Україна з’єднана навіки ,не розділять її вороги».

 На ній представлено підручники з новітньої історії України, які надають можливість детально ознайомитись з історичними фактами та передісторією виникнення свята.

        Відзначення свята Соборності України сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого багатостраждального народу. Тож вивчаймо власну історію й цінуймо цілість землі рідної й народу.

Соборність і незалежність – споконвічна мрія багатьох поколінь українців. Ми повинні бути вдячними мужнім, відважним захисникам нашої Батьківщини, повсякчас пам'ятати про тих, хто віддав своє життя захищаючи рідну землю.

          Миру всім нам! Нехай береже Господь нашу рідну Україну!





Немає коментарів:

Дописати коментар