понеділок, 29 січня 2024 р.

Крути – символ українського патріотизму.

Крути – символ українського патріотизму.

        29 січня в Україні відзначається день пам’яті Героїв Крут, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

     Саме в цей день 1918-го українське військо, до складу якого входили студенти-добровольці, дало відсіч у рази чисельнішому ворогові. Нерівний поєдинок, яким було стримано наступ більшовиків на Київ, став національним символом нескореності та патріотизму української молоді.

   Нині наші захисники, як і тоді під Крутами, відстоюють незалежність та соборність України. Тому не випадково між сьогоденням і подіями сторічної давнини чітко проглядаються паралелі. Тепер у руках кожного – шанс на остаточну перемогу. Для цього всім нам потрібна єдність, мудрість та рішучість, яку проявили ті, хто прибув на станцію Крути, щоб вибороти майбутнє України.

   До Дня пам’яті Героїв Крут на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки, для користувачів юнацького віку, було проведено історичну бесіду «Крути – символ українського патріотизму».



Немає коментарів:

Дописати коментар