четвер, 11 квітня 2024 р.

Концтабори – злочин проти людства

 Концтабори – злочин проти людства

Згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН з 1991 року 11 квітня у світі відзначається День визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цю дату було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд.          

Щорічно в цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли крізь жахіття нацистських катівень. Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління.

Під час Другої світової війни в таборах перебувало 18 мільйонів чоловік, з них більше 11 мільйонів були знищені. На території України існували Янівський концтабір у Львові та Сирецький у Києві.

Метою Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів є збереження історичної пам'яті про трагічні події Другої світової війни, що забрала життя мільйонів людей, загиблих у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового утримування.

До цієї дати в читальній залі  КЗ  «Липовецька публічна  бібліотека»  організована виставка  - вшанування «Концтабори – злочин проти людства». Література, яка   представлена  на  ній , викриває злочини нацизму та вшановує подвиг  борців антифашистського опору .

Пам’ять про нелегку долю в’язнів буде завжди жити в наших серцях!

Немає коментарів:

Дописати коментар