вівторок, 9 липня 2024 р.

Книжковий дивосвіт Ігоря Калинця

Книжковий дивосвіт Ігоря Калинця

Калинець Ігор Миронович – український поет, прозаїк, громадський діяч. Народився 9 липня 1939 року в м. Ходорові на Львівщині. Автор багатьох книг для дорослих, лауреат Шевченківської премії. Відзначений преміями ім. Івана Франка, ім. В. Стуса, Міжнародною премією родини Антоновичів, Міжнародною поетичною премією у Франції. Світ визнав його одним із кращих поетів нашого часу, вірші цього поета перекладено дванадцятьма мовами.

Велику нішу в творчому доробку письменника складають вірші, оповідки й казки для дітей. Починаючи з «Книжечка для Дзвінки», виданої в Києві 1991 року, одна за одною виходять й інші книжки: «Пан Ніхто»,  «Про дівчинку і квіти», «Дурні казки», «Різні-прерізні телеляківки», «Казки зі Львова», «Забави тістечок», «Небилиці про котика і кицю», «Данка і Крак» та багато інших. Його називають «чарівним казкарем зі Львова».

До 85-річчя від дня народження письменника з читайликами бібліотеки у відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання проведено літературний кошик «Книжковий дивосвіт Ігоря Калинця». Діти мандрували сторінками творчості поета,  із великим задоволенням читали вірші, стали активними учасниками вікторини.

Вітаємо з днем народження, прекрасного поета! Бажаємо безперервного потоку ідей, завжди правильно підібраних слів, лояльних редакторів і багато шанувальників свого таланту! Барвистих вражень, прекрасного самопочуття і величезного добробуту!

Немає коментарів:

Дописати коментар