понеділок, 15 липня 2024 р.

Тернистий шлях державотворення

 Тернистий шлях державотворення

Історія України — це фактично історія боротьби українського народу за свою державу та здобуття незалежності. Сьогодні уперше Україна відзначає День Державності 15 липня.

День Української Державності нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава.

Історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ. Саме Русь заклала фундамент державницьких традицій українців. Звідси родом герб, грошова одиниця, а, головне, Київ як політичний і культурний центр України.

У відділі обслуговування дорослих користувачів КЗ «Липовецька публічна бібліотека», вчителем історії Шиндирук Оленою Василівною, проведено історичний екскурс «Тернистий шлях державотворення». В ході заходу наші читачі дізналися про етапи становлення України як держави, про постійну боротьбу наших предків за право існувати, про перемоги та поразки відомих та маловідомих державотворців. Також на заході була представлена тематична виставка «Шлях крізь віки».



Немає коментарів:

Дописати коментар