пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

Де Соб тече, земля легенд і сонця

Де Соб тече, земля легенд і сонця

Щороку 13 вересня ми відзначаємо День рідного міста Липовця. Його історія  сягає глибини століть, про що свідчать скіфські кургани навколо нього, а перша письмова згадка про Липовець датується 1545 роком. Липовець мальовнича перлина Поділля, де живуть щирі і добрі люди. Це край був колискою багатьох знаних в Україні особистостей - Павла Тутковського, Миколи Тутковського, Петра Столярського, Василя Липківського, Абрама Зіндельса та інших.

          Напередодні Дня міста в відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання відбулася краєзнавча мандрівка «Де Соб тече, земля легенд і сонця», на яку завітали учні 8 – А класу Липовецького ліцею №2. Запрошена на захід вчителька історії Шиндирук Олена Василівна зацікавила всіх присутніх розповіддю про історичне минуле Липовця, згадала про відомих земляків, крім того  діти переглянули ряд старих світлин нашого міста.

         За шість століть наше місто пережило революції, війни, голодомори, які відбилися на людських долях. Сьогодні наші земляки знову стоять на захисті  своєї Батьківщини, віддаючи найцінніше – своє життя.   








      Дорогі друзі! Вітаємо вас з днем міста, бажаємо мирного неба, спокою, злагоди, добробуту і незгасимої віри у Перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар