четвер, 26 вересня 2024 р.

Бібліографія, як система інформаційного забезпечення користувачів

Бібліографія, як система
 інформаційного забезпечення користувачів

Як дізнатися чи є потрібна книга у бібліотеці? Чим скористатися, щоб знайти твір у збірнику? Як знайти потрібну інформацію серед безлічі літератури? На ці та багато інших запитань відповідає така наука як бібліографія. Ця наука була і буде постійним супутником освіти, помічником тих хто веде цілеспрямований пошук інформації, опановує раціональними методами роботи над книгою й текстом.

Цього тижня в КЗ “Липовецька публічна бібліотека” проходить цикл заходів приурочених Всеукраїнському дню бібліотек, одним із яких - день бібліографії під назвою “Бібліографія, як система інформаційного забезпечення користувачів”. Бібліограф-краєзнавець Ірина Гоменюк, ознайомила старшокласників Липовецького ліцею №2 із довідково-бібліографічним апаратом, а також провела інструктаж, як правильно користуватися систематичним та абетковим каталогами. Під час заходу учні оглянули бібліографічні покажчики, словники, довідники та енциклопедії нашої книгозбірні.

Всі учасники проведеної зустрічі відкрили для себе, що бібліографія - це не просто система, а справжній навігатор у світі інформації, що допомагає не загубитися у великому потоці даних та швидко знаходити потрібні матеріали. Цей день став ще одним кроком до того, щоб кожен відвідувач міг впевнено та ефективно використовувати можливості бібліотеки. Дякуємо всім, хто долучився!

Немає коментарів:

Дописати коментар