понеділок, 16 вересня 2024 р.

Зберегти озон – людині під силу

Зберегти озон – людині під силу

 16 вересня відзначається Міжнародний день захисту озонового шару. У цей день у 1987 році була прийнята одна з найуспішніших міжнародних угод – Монреальський протокол, створений для обмеження виробництва низки речовин, що вважаються причиною виснаження озону. Якщо країни – учасниці дотримуватимуться протоколу й надалі, то можна сподіватися на відновлення озоносфери до 2050 року.

Водночас компанії та вчені працюють над створенням екологічно безпечних альтернатив, зокрема нових охолоджувальних рідин і технологій, що знижують або усувають залежність великих підприємств від хімічних речовин. Але завадити руйнуванню озонового шару не до снаги ні окремо взятій країні, ні навіть групі держав. Ліквідація загрози вимагає об'єднання зусиль практично всіх націй.

Однією з найактуальніших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Важливим аспектом у вирішенні проблеми збереження природних ресурсів є освіта людей в області навколишнього середовища, екологічне виховання всього населення, а особливо підростаючого покоління. Екологічна проблема виростає в проблему перетворення стихійного впливу людей на природу, в свідомо, цілеспрямовано, планомірно розвиваючу взаємодію з нею. Така взаємодія може бути здійснена при наявності в кожній людині достатнього рівня екологічної культури, екологічної свідомості, формування яких починається з раннього дитинства і продовжується все життя.
До Міжнародного дня захисту озонового шару у Липовецькому ліцеї №1 ім. В.Липківського, за участі членів молодіжного екологічного клубу «Зелена хвиля» проведено екологічну годину «Зберегти озон – людині під силу».
Під час зустрічі обговорювались важливі питання про те, як ми можемо допомогти зберегти озоносферу.



Немає коментарів:

Дописати коментар