вівторок, 12 листопада 2013 р.

«Кращої, ніж рідна, мови не буває…»

Кожен народ, кожна нація шанує свою мову і стоїть на сторожі рідного слова – оберігає, збагачує, захищає їх. Українська мова є духовною основою нашого народу, символом української нації та родоводу.
 У сузір’ї дат і подій, що утверджують нас як свідому націю та збагачують наше повсякденне життя, особливе місце належить Дню української писемності та мови, який українська громадськість відзначає щороку 9 листопада, у день пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.
Цікаво та змістовно відзначили загальнодержавне свято і в Липовецькій центральній бібліотеці, відбулась  година спілкування присв’ячена українській мові «Кращої, ніж рідна, мови не буває...», На  захід були запрошені учні старших класів. Бібліотекар   розповіла  про     величезне  значення  рідної мови,  мови Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, багатство, яке вирізняє нас з-поміж інших культур світу, живить душі людей, єднає покоління, а головне, утверджує нас як свідому націю. 
Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.
  Прикрашала захід і збагачувала його друкованим українським словом  організована   книжкова виставка «Минуще все, лиш слово не мине», присвячена до Дня української писемності та мови .

Немає коментарів:

Дописати коментар