суботу, 25 квітня 2015 р.

Над Прип’ятю журавлі летіли...

Чорнобильська трагедія... Ось уже 29 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... 29 років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.

23 квітня в Липовецькому районному будинку культури відбувся тематичний захід «Над Прип’ятю журавлі летіли». На захід було  запрошено ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС,  керівний склад району та підприємців. Також були запрошені учні старших класів міста.

 Мета заходу донести до молоді, що ми живемо на багатій, щедрій, прекрасній землі. І  не маємо права забувати, що сьогодні просто любити природу, милуватися її красою мало, треба змінити своє ставлення до природи. Без виховання екологічного світогляду вирішити екологічну проблему неможливо.

Центральна районна бібліотека також взяла участь у заході, підготувавши розгорнутий  перегляд літератури «Чорний біль над білим цвітом». На перегляді літератури були представлені  альбоми, фотокниги, а саме: М.Загреба «Пропусти Чорнобиль крізь серце», «Під Полиновою зорею», «Біль і тривоги Чорнобиля» і багато інших книг, переглядаючи які, ми розумієм, що  минуло  вже 29 років відтоді, як відбулася Чорнобильська трагедія, але пам′ять наша зберігає все до найменших подробиць.  Як зберегти нашу землю для нащадків? Чому навчив нас саме цей трагічний урок? Чи можна відродити землю без відродження душі? Відповіді на ці питання  присутні могли  отримати переглянувши  перегляд літератури  «Чорний біль над білим цвітом».

     Присутні також мали можливість за допомогою інтернету переглянути фільм про  атомну станцію до вибуху і під час вибуху, а також місто Прип’ять після аварії, похмуре і сіре, порожнє, здичавіле, обплутане колючим дротом, місто-привид. Місто в якому час зупинився назавжди...



Немає коментарів:

Дописати коментар