пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Відкрий, о рідна мово, свої скарбниці золоті
Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона дається нам із молоком матері, з батьківською порадою, несе мудрість попередніх поколінь. У ній навіки зашифровано генетичний код рідного народу, накопичено традиції й досвід, які саме завдяки мові передаються нащадкам. Цей день ще раз підкреслює неоціненну роль мови у становленні нації. Нетлінним скарбом століть називають національну мову – цінністю, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Мова — живий організм, вона розвивається за своїми законами, адже - це серце нації. Уся історія нашого народу доводить величну місію рідної мови в утвердженні української державності.
До дня української мови в читальному залі Липовецької центральної  бібліотеки  оформлено книжково ілюстративну виставку  «Відкрий , о рідна мово, свої скарбниці золоті»
Друковані видання представлені на даній виставці переконують нас в тому, що рідна мова – є важливим чинником самовизначення нації, надійна основа розвитку країни.
Вітаємо Вас з Міжнародним днем рідної мови і бажаємо щоб материнське слово було для всіх нас оберегом.

Немає коментарів:

Дописати коментар