пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Достоєвський і Липовеччина

      Ф.М.Достоєвський – оригінальний мислитель – гуманіст, творчість якого пройнята почуттям любові до людини і  невимовного болю за неї. У своїх творах він зумів передати  глибину  людських страждань, переживань, майстерно використовуючи  мистецтво психологічного аналізу.
  Ф.М.Достоєвський належить до тих письменників, біографія яких тісно   пов’язана з творчістю, котрі  змогли     розкрити себе на сторінках своїх  художніх творів.
      Він – творець психологічного роману, в якому розвиток сюжету зумовлений зіткненням ідей, світогляду  персонажів. Тому твори письменника називають ще й філософськими.
      Мало хто знає, що батько класика світової літератури Федора Михайловича, Михайло  Андрійович народився в с.Війтівці  Липовецького району на Вінниччині. Тут служив священиком його дід, тут поховані предки геніального  прозаїка.
    В читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки до 195 – річчя від дня народження Ф.М.Достоєвського відбулася літературна подорож    «Достоєвський і Липовеччина». Також користувачі бібліотеки дізналися про дослідження родоводу Ф.М. Достоєвського, які належать почесному краєзнавцю України Олександру Івановичу Роговому.


Немає коментарів:

Дописати коментар