середу, 16 листопада 2016 р.

За Україну,
за людську гідність!


Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ!
                                 (В.Симоненко)
Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан восени 2004 року, який був святом свободи, і революція у листопаді 2013 року - лютому 2014 року - революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейкість, гідність, своє прагнення до свободи.
Ті, хто поклав своє життя за свободу, за людську гідність, знали  що згоріли немарно, світло їх сердець – заграва нашого дня, і незгасне ніколи. Це вони довели всьому світові, і своєму народу сповна – ми гідні кращого на багатій землі наших пращурів. Найменше, що ми можемо зробити сьогодні, згадати та пережити в пам’яті знову події Майдану, не забувати героїв, що стали гордістю для десятків поколінь, вони – герої, що не вмирають!
Районна бібліотека для дітей з користувачами різних вікових груп розпочала читацький поетичний марафон «За Україну, за людську гідність!». Зворушливо звучать з дитячих уст патріотичні поезії поетів різних поколінь, поєднаних ідеєю боротьби за незалежність, свободу і соборність України, світлої віри в нездоланність і перемогу нашого народу.
Бібліотечні працівники запрошують всіх охочих долучитись до поетичного марафону.


Немає коментарів:

Дописати коментар