пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Талановитий майстер неперевершеної прози

Євген Гуцало – талановитий майстер слова, український письменник-шістдесятник, поет, прозаїк, новеліст і публіцист. Народився він 14 січня 1937 року в селі Старий Животів Оратівського району Вінницької області в сім'ї сільських вчителів. У дитинстві він захоплювався читанням книг, бо йому цікаво було довідуватись із них про життя, якого він не знав і яке відкривав уперше. Письменник закінчив Ніжинський педагогічний інститут ім. М. Гоголя, але мріяв стати журналістом, тому якийсь час працював у редакціях газет, а згодом повністю присвятив себе письменницькій діяльності. Активно друкуватися почав у 1960 pоці.
У літературі письменник заявив про себе як про талановитого майстра малої прози, автора з оригінальним художнім мисленням, особливою лірико-психологічною, акварельною стильовою манерою. Повістева спадщина письменника складає 38 творів. Він талановито працював в різних жанрах прози, легко і вільно писав вірші, публіцистику і критичні статті.
В читальній залі Липовецької ЦРБ було представлено виставку-портрет «Талановитий майстер неперевершеної прози», присвячену 80-й річниці від дня народження Євгена Гуцала. Користувачі бібліотеки мають можливість ознайомитися з життям та творчістю нашого відомого земляка.


Немає коментарів:

Дописати коментар