середу, 20 грудня 2017 р.

Права жінок у сучасному світі


 Сьогодні  у  читальній залі  Липовецькій ЦРБ  відбулося чергове засідання клубу «Горлиця» під назвою «Права жінок у сучасному світі». На ньому  виступили , юрист - Комісаренко О.А., голова ГО, "Молодіжне об'єднання - Нова архітектура країни", - Собко О. О.
 Ми живемо в часи швидких змін. Звісно ж змінюються і взаємовідносини між чоловіками та жінками в усіх сферах життєдіяльності суспільства. Утвердження гендерної рівності — важливий напрямок в Україні за останні роки. Це питання проходить крізь всі проблеми сьогодення і є актуальним в житті кожного з нас. На суспільному рівні декларовані права та можливості особистості, незалежно від статі, реально не дотримуються, упереджене ставлення й гендерна дискримінація продовжують відтворюватися, жінки та чоловіки як соціальні спільноти загалом мають неоднаковий доступ до соціальних статусів, ресурсів, привілеїв, престижу, влади . Сучасне становище жінок в Україні характеризується нерівністю у всіх сферах життя– і насправді мова йде не про вимоги жінок, а про права людини.
На щастя, сучасний світ руйнує стереотипи, і жінки поступово відновлюють свої права. В Україні чинне законодавство де-юре ґарантує чоловікам та жінкам рівні права та можливості. Але наскільки вони реально допомагають жінкам відчути себе рівними в політичній, соціальній, культурній, економічній сфері та в повсякденному житті – питання риторичне.
 Майже всі культурні надбання людства були створені через жінку та за участі жінки, бо вона надихає чоловіка на прекрасні, благородні та мужні поступки, допомагаючи йому розкритися та розвиватися самому.




Немає коментарів:

Дописати коментар