середу, 24 липня 2019 р.

Через століття – до духовної єдності


Хрещення Київської Русі-України щорічно відзначається на теренах незалежної України. Час національного відродження суверенної держави України розпочав свій новітній історичний відлік із повернення до скарбниці народної пам'яті релігійних святинь, пам’ятних подій і дат, які своїми коренями сягають багатьох століть.
Хрещення Русі сприяло прийняттю нових державних законів та моральних цінностей, які виховують доброзичливі і братерські стосунки між людьми.
Прийняття християнства на Русі як державної релігії справило величезний вплив на подальший розвиток держави. До безпосередніх наслідків запровадження християнства в Київській державі у царині внутрішньої політики відносять зміцнення влади київського князя, тісніше згуртування навколо Києва різноплемінних територій, подолання породжених місцевими язичницькими віруваннями настроїв замкненості й відокремленості від інших територій. У міждержавному житті наслідки впровадження християнства проявилися у встановленні рівноправних відносин із християнськими країнами, передусім із Візантією, поступовому відживанні воєнних походів як головного способу здійснення зовнішньополітичних намірів – натомість дедалі більше зростала вага дипломатії.
Напередодні Дня Хрещення Київської Русі - України в читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу «Горлиця». На засіданні пройшла історична  бесіда під назвою «Через століття – до духовної єдності ». Бібліотекар читальної  зали та Інтернет – центру Козел Т.С. розповіла присутнім про історію запровадження християнства, життя та діяльність великого реформатора князя Володимира .


Також  на засіданні клубу була  презентована викладка літератури «Хрещення Київської Русі – перша сходинка до духовності», з якої користувачі дізнаються про історію свята, що прославляє собою подію, що трапилася багато століть тому.




Немає коментарів:

Дописати коментар