середу, 24 липня 2019 р.

До чистих джерел християнської віри


Хрещення Київської Русі та прийняття  християнства – це знаменна подія. Завдяки їй Русь стала однією з цивілізованих держав світу і почала розвиватися в новому напрямі. Офіційною датою хрещення Київської Русі вважається 988 рік, коли у Києві правив князь Володимир Великий.
Нова релігія дала значний поштовх піднесенню давньоруської культури, в державі поширилися писемність і книжність. У Києві, а згодом і в інших містах Русі почали відкривати школи та книгописні майстерні, і незабаром східнослов’янська країна стала однією  з найбільш культурних у середньовічній Європі.
Районна бібліотека для дітей приурочила  події хрещення Київської Русі – України слайд – бесіду «До чистих джерел християнської віри» та тематичну викладку літератури «І засяяла на Київських горах благодать Божа».
Нехай свято хрещення Київської Русі послужить відродженню нашої історичної пам’яті, поверне нас до святих джерел християнської духовності, оновить та об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України!   






Немає коментарів:

Дописати коментар