вівторок, 10 грудня 2019 р.

Стежками наших прав


Дитинство - найважливіший  і неповторний період у становленні особистості . Будь – яка людина, починаючи з самих юних років стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки. Тому Указом Президента України започатковано проведення Всеукраїнського тижня права. Мета тижня – розповсюдження правових знань серед дітей і підлітків, вивчення прав дітей в ігровій формі.
В рамках тижня права, який цьогоріч проходить з 09. 12. 19 по 13.12.19, в районній бібліотеці для дітей проводяться різноманітні правознавчі заходи.
Для користувачів бібліотеки організована і тематична  книжкова виставка «Стежками наших прав», біля якої бібліотечні працівники проводять бесіди, хвилинки, огляди та вікторини.
 Роботу по вихованню правової культури дітей бібліотечні працівники проводять спільно з  начальником Липовецького бюро правової допомоги  Оксаною Комісаренко.        
В цікавій ігровій формі пройшло тематичне  заняття  «Великі права та обов’язки маленької дитини», проведене з третьокласниками ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В. Липківського (класоводи О.І. Савіцька, А.І. Довга). Використовуючи  коментовану мультимедійну презентацію діти дізнались про свої основні права та спільно розібрались , що означає кожне право та випадки їх порушення. Особливо діти захопилися веселою грою «Руки вгору» з допомогою якої вони зрозуміли важливість дотримання прав. Розглянули також поняття «обов’язок» та спільно  вивели обов’язок, який слідує з кожного права.
Захід пройшов в теплій, дружній, невимушеній атмосфері.
 Бібліотечні працівники сподіваються, що проведені правознавчі заходи розширять правові знання дітей, навчать юних громадян дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.


Немає коментарів:

Дописати коментар