вівторок, 5 вересня 2023 р.

Сміх та жарти дарує Грицько Бойко

5 вересня ми відзначаємо 100-річчя з дня народження Григорія Бойка, українського майстра дитячого сміху, родом з Донеччини. Він ввійшов у літературу для дітей на початку 50-х років XX ст. і дуже швидко полюбився маленьким читачам. Немає жанрів, які б не підкорилися письменнику. Він натхненно створював все: поеми, вірші, скоромовки, лічилки, загадки, п’єси-казки. Лише в Україні за життя поета вийшло понад п’ятдесят книжок.

        У відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання проведено сміх-тайм «Сміх та жарти дарує Грицько Бойко». Діти дізналися багато цікавого, нового про життя і творчість улюбленого дитячого українського поета Грицька Бойка, із задоволенням декламували смішинки – веселинки, відгадували загадки.  Особливо полюбилися діткам «Билиці діда Гриця», «Про дідуся Тараса», «Смішинки», «Хлопчик Ох», «Ніс у сметані», «Шпаргалка - виручалка» та багато інших.

Юні друзі! Творчість письменника  ще до кінця не досліджена, і мабуть, чекає на таких дослідників, як ви, прочитайте, посміхніться і… задумайтеся! Вчіться  дивитися на себе збоку, щоб перевиховати себе і не стати героями віршів поета.


Немає коментарів:

Дописати коментар