пʼятниця, 15 вересня 2023 р.

Збережи озон – збережи землю

 Збережи озон – збережи землю

Генеральна Асамблея ООН проголосила 16 вересня Міжнародним днем захисту озонового шару. Цей день відзначається з 1995 року у згадку про підписання Монреальського протоколу щодо необхідності збереження озонового шару, який фільтрує сонячне проміння , попереджає шкідливий вплив ультрафіолету на поверхню Землі та є додатковим приводом звернути увагу громадськості до проблеми руйнування озону та зміни клімату.

       Озоновий шар – це захисна плівка з газоподібної речовини, що створює бар’єр між нашою планетою та космічним простором, яка заходиться в стратосфері на висоті від 15 до 50 км. Його завдання – оберігати Землю від нищівного впливу сонячного випромінювання та зберігати все живе на планеті.

    Як відомо, користь озонового шару безцінна, він є найважливішою складовою частиною атмосфери. Саме озоновий екран охороняє живі організми Землі від шкідливого випромінювання Сонця, а зменшення товщини цього шару може призвести до серйозних наслідків.  

До Міжнародного дня захисту озонового шару у Липовецькому ліцеї №1 ім. В.Липківського, за участі членів молодіжного екологічного клубу «Зелена хвиля» проведено екологічну годину  «Збережи озон – збережи землю».

Мета проведеного засідання - привернути увагу учнів до проблеми руйнування озонового шару, донести інформацію глобальності цієї проблеми і мотивувати ліцеїстів  щодо збереження озонового шару.  

             В ході зустрічі присутні обговорили важливі питання, зокрема:

- які фактори впливають на руйнування озонового шару Землі;

- що таке озонові діри та до чого призводить їх поява;

- як люди можуть вплинути, щоб зберегти озоносферу .

           Пам’ятаймо, що лише від наших дій залежить чи матимуть майбутні покоління шанс жити на нашій унікальній зеленій Планеті.




Немає коментарів:

Дописати коментар