середа, 13 вересня 2023 р.

Стежками рідного краю

Сьогодні наш Липовець святкує свій День народження! Важко з точністю сказати, скільки ж насправді років нашому місту. Та перша письмова згадка про Липовець датується 1545 роком.

В цей вересневий день ми маємо чудову нагоду вкотре зізнатися в любові до рідного краю. Згадуючи відомих земляків ми повинні назвати імена Павла Тутковського, Миколи Тутковського, Петра Столярського, Василя Липківського, Абрама Зіндельса, Віру Ковалик, Андрія Ковбасюка, Олександра Рогового, Миколу Пасічника, Василя Копитка.

До Дня міста у відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання відбувся день цікавого краєзнавства «Стежками рідного краю». Для юних користувачів презентовано однойменну краєзнавчу виставку; проведено історико - краєзнавчий екскурс «Немає кращої землі, як та, що зветься краєм рідним»; цікаво та пізнавально відбулася відеовікторина «Чи знаєш ти свій рідний край».

Сьогодні ми переживаємо важкі часи, адже вкотре відстоюємо свою територіальну цілісність. Дякуємо воїнам - землякам, які щодня боронять нашу країну, світла пам’ять тим, хто поклав своє життя за незалежність України.

Історію нашого міста писали і пишуть липівчани різних  поколінь і в різні часи. Тож будьте гідними нащадками наших славних земляків. Вивчайте історію свого краю. Любіть своє місто і примножуйте його славні традиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар