понеділок, 22 січня 2024 р.

Соборність

 

«Захід, Схід-одна країна! Це Соборна Україна»

Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розділені, належали до інших держав. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

22 січня 1919 року відбулася доленосна в історії України подія - було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Сьогодні в цей день ми відзначаємо День Соборності України.

В відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання  проведено історико - патріотичний екскурс «Захід, Схід-одна країна! Це Соборна Україна», на який завітали учні 8-Б класу Липовецького ліцею № 2 разом із вчителькою  історії Шиндирук Оленою Василівною.

Ми горді зватися українцями!  Територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців. Кожен з нас має усвідомлювати те, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети - побудови процвітаючої, багатої, вільної й демократичної  України, якою пишатимуться наші нащадки.

Слава Україні!




Немає коментарів:

Дописати коментар